Hemgjord proteinglass
Jag fick inspiration av boken muskelmat men gjorde om receptet en aning för att få lite luftigare glass.
Grunden är den samma till alla tre smaker. Det man byter ut är smaken på proteinpulvret. Och har man inte proteinpulver hemma kan man smaksätta med frysta, eller färska bär. Jordgubsglassen testade jag med frysta jordgubbar. Näringsinnehåll er ändrar sig en aning men ändock fullt med protein.
Ingredienser: 1 portion
50 äggvita
150g naturell kvarg
40g proteinpulver (vanilj, jordgubbs eller chokladsmak jag använde det fantastiskt goda proteinet från www.gymhuset.com)
0.5 dl sötströ
100g matlagningsgrädde 4%
Vispa upp äggvitan. Blanda därefter i övriga ingredienser till en jämn smet. Häll upp i portionsskålar och in i frysen. Använder du frukt och bär som smak så måste du givetvis mixa dom först. Görs med fördel ihop med grädden eller Kvargen. Glassen kan bli lite gård när den kommer direkt från frysen, så låt den stå uppe en stund innan servering.
En portion som receptet anger ovan inehåller 297 kcal. Per 100g är det 80 kcal. (Med proteinpulver)
En portion som receptet anger ovan med jordgubbar (ca 50g frysta) inehåller 159 kcal. Per 100g 45 kcal.
Nedan ser du fördelningen mellan protein, kolhydrater och fet.
En portion av glassen med proteinpulver.
En portion av glassen utan proteinpulver men med ca 60g frysta jordgubbar.
Så i sommar kan vi äta glass med gott samvete 😊
Hej!
Tror du att det funkar med casein?