Disciplin

"Motivationen är det som får dig att starta, disciplinen är den som får dig att genomföra din plan".

Sen jag läste dom orden från Paulo har dom på nått sätt fastnat kvar i min hjärna. Det är så sant, i alla lägen, träning, jobb osv. Jag har så många gånger i mitt "tidigare liv" hört att "jag har ingen motivation till att..." "jag väntar på att få motivation tilbaka" Som om motivationen skulle hoppa ner i godispåsen när du siter där en kväll framför tv:en. Det kommer den verkligen inte att göra. Motivationen är dock bränsle på resan, det som gör att det känns lättare att hålla sig till planen. Men  det är när motivationen sviktar som det är så himla lätt att skita i den planen man faktiskt har satt upp. Det är då disciplinen kommer fram, och det är väl det som leder en framåt. Disciplinen att fortsätta fast det känns motigt. Att inte ge upp! Gör bara det du ska för nån stans är det ju det du vill! Häng i oavsett vilket mål just DU har. 
I går hade jag verkligen ingen lust.  Vågen visade över 1 kg plus, trött och sliten i kroppen. Känslan var att jag helst ville gå och lägga mig i soffan. Mem efter nattning av den lilla åkte jag iväg till gymmet. Blev inte det bästa gympasset, men det blev av. Och kvällen blev så mycket bättre än vad jag kännde när jag kom hem. 

Utan motivationen hade jag nog aldrig startat. Men utan disciplinen hade jag aldrig kommit i mål. 


I dag väntar även ett stort beslut. Jag tror att jag redan har bestämt mig om utfallet. Men altid lika tungt att lämna ett devinitivt beslut. Det är med sorg i hjärtat jag lämnar något bra för att få något annat bra. Livet är helt enkelt i olika faser och det är nog dax för en ny fas. ❤ Kan vara denna tankeverksamhet som har gjort mig trött kam minst sagt säga att hjärnan snurrar i 100. 

Återkoppling

I morse fick jag återkoppling från cotchen. Han tror att vi fixar detta. Men hans ord var att vi kanske får köra på som fan nu mot slutet så jag skulle förbereda mig mentalt. Jag drog ut på att ringa upp. Vad ska han nu hitta på?! Intervaller i en timme dagligdax?! Nej det vill jag inte veta av så där på morgonen. Så jag ringde upp på vägen hem från jobbet, det man inte vet..... 😂 Ingen ändring i dag. Phu vilken tur 😉 Tätare viktkobtroller för att följa utvecklingen  och ändringar allt efter som.  Nu ska det skruvas åt! Jag tror också att detta ska få vägen. Drog direkt iväg ett sms till sambon när jag fick återkopplingen. Hans svar var att "då är det bara att köra som fan, jag är med dig ända i kaklet!" Härligt, utan honom vore jag inte så kaxig. ❤ Men nu jäklar kör vi 4 veckor kvar!

Otålig

Ibland ser man inte vad som händer med kroppen. Man blir fast i tankebanor att inget sker. Ser den knapphändiga förändringen på vågen. Sucktar efter gosakerna som dom andra äter osv. Men sen kommer man tillbaka till verkligheten. Att man uppskattar kännslan i kroppen när man avstår sockret. Känslan när man kliver av löpbandet efter dom sjukt jobbiga intervallerna. Känslan när när man jämför formbilder. I dag var en sån dag när man tycker att denna diet har varit knapp märkbar på kroppen men när man plockar fram bilderna så ser man en viss skillnad. 

10 veckor i mellan.

Även om vågen inte visar mer minus än vad jag önskar. Ca -6-7 kg så ser man ju ändå en skillnad. Man börjar skymta konturerna på dom övre magmusklerna, sidan och runt höften. MEN ändock stör jag mig så sjukt mycket på partiet från naveln och neråt. Om huden vore en aning stramare där skulle det varit sjukt bra. Men min förhoppning är att huden så småningom kommer återhämta sig. Har ju blivit lite bättre. Men ibland är man lite för otålig för sitt eget bästa. 
Visa fler inlägg