Det sitter i huvudet

Jag tror att man kan åstakomma komma rätt så mycket med rätt inställning. Ett utryckning som följt mig sen tonåren är att "allt är möjligt, bara jag vill det tillräckligt mycket". Har till och med tatuerat ett tecken som betyder möjlighet. Som tex så är ju svenska en av mina svagheter (som kanske lyser egenom ☺) Är urkass på att stava tex. Många i min omgivning sa att om jag inte kan stava ordentligt kan jag inte få ett vettigt jobb. Nu jobbar jag som chef.  Visst det blir fel ibland, men jag försöker.  

Samma med träningen. Jag har länge tyckt att löpning har varit helt värdelöst tråkigt och då går det inte. Har på sin höjd "orkat" springa 7 km. Känner efter för mycket, tycket det gör ont, får håll, ska bara gå uppför den här backen osv. Ursäkterna är oändliga. Men denna vecka har det hänt något. I går sprang jag 8 km och det kändes bra. Trotts håll så fortsatte jag. Tänkte att det är bara att hänga i och springa tills det fysiskt inte går längre. Det ska inte vara psyket son sätter stopp. Sjukt nöjd efter rundan. I dag sprang jag dryga milen och är om möjligt ännu nöjdare i dag. 

Samma när människor i min omgivning frågar hur jag orkar gå upp så tidigt varje morgon för att träna. Det är bara att göra! Lägg inte så mycket fokus på att man är trött och att det är tråkigt. Lägg fokus på målet och följ planen.  Är planen att gå till gymmet tre ggr i veckan,  gör det! Ska man ta en promenad innan jobbet, gör det! I bland kan jag tänka att jag struntar i det, men vem lurar jag då?  Jo bara mig själv och ingen annan. Vill ja nå målet? Hur mycket är jag bered att satsa / och hur ofta? Det är enbart jag själv som sätter mina egna gränser. 

Samma med maten. "Hur kan du äta samma mat varje dag?" Vad har jag för målbilden?  Är jag bered att satsa det som krävs? Bara jag själv som har svaren. 

Så ja. Allt sitter i huvudet, man måste satsa för att vinna. Vad satsar du för att nå dina egna mål? Viktig fråga att ställa sig ibland.  

Kör hårt och tro på dig själv! 

Venus viva och firming lotion = sant

Tror jag har upptäckt en fantastisk kombination. Venus viva och firming lotion. Som ni säkert tidigare vet har jag haft bekymmer med en allt för lös hud på magen. Har tänkt att plastik är det enda som kan hjälpa. MEN nu tror jag anorlunda. För 8 dagar sen gjorde jag min första behandling med Venus viva på Karlstads hudklinik.(Läs mer på www.karlstadshudklinik.se) och jag ser redan skillnad. Jag har även sen en tid tillbaka smörjt in magen med en firming lotion som ska strama till huden. Jag tror att Venus viva i kombination med lotionen är ett vinnande koncept. Längtar så till nästa vecka när behandling nr 2 äger rum. 

Nedre bilden innan behandling, övre i dag 8 dagar efter behandling. 

"se inte det lilla snedsteget som ett misslyckande och ge upp. Se det som en liten paus och kom igen"

Jag må kanske inte ha dom snyggaste  magrutorna och den taitaste huden när jag kliver upp på scenen om 28 dagar för min alldra första bikinifitness tävling. Men när jag sätter min fot på scenen kommer jag känna mig som en vinnare. När man tittar tillbaka på bilder är det rätt så fantastisk vad man kan åstakomma med lite träning och bra mat. När jag bestämde mig att en förändring var tvungen att ske i januari 2014 började förändringarna lite smått. Jag tränade inte överdrivet mycket och jag åt inte bra alla dagar i veckan. Men det räkte just då för att känna jag var på G. Fanns även längre perioder där jag åter föll in i mitt "gamla" beteende och återigen struntade i att ge min kropp det den behöver för att må bra. Jag brukade tänka på en strof  som jag hört för länge sen när jag "trillade" dit. Det gick nått i stil med att "se inte det lilla snedsteget som ett misslyckande och ge upp. Se det som en liten paus och kom igen" Då var det lättare att inte se sig själv som misslyckad utan att lätt komma igen till det mål man egentligen hade men "glömt" för en stund. Det var under denna resa som min kropp och mentalitet började fånga upp min "ungsomsdröm" om fitness och min målbilden blev klarare och klarare. I september 2014 blev kosten och träningen mer uppstyrd med hjälp av en pt/coach vilket tog mig till helt andra resultat som jag förmodligen  inte hade kommit till utan hans hjälp. 

Trotts att kropp och knopp nu är rätt slitna efter en snart 27 veckors lång diet är jag ändock sjukt taggad på framtiden och vad våren kan inbringa i tävlingserfaren. Just nu känns det som om det här är början på något riktigt bra. 

Visa fler inlägg