Proteinbars
Riktigt bra grund recept på proteinbars.
I dag blandade jag även i lite valnötskärnor och solrosfrö. Beroende på vilken typ av bars du är ute efter kan man blanda i russin/nötter/ torkad frukt osv.
Obs! Beroende på vilket proteinpulver du väljer så
verkar vissa behöva mer vätska för att få rätt konsistens , smeten ska fortfarande vara väldigt ”hård”! börja med mindre och fyll på allteftersom. Till gymhuset proteinpulver behövdes ca 1.75 dl vätska.
Ingrediense:200 g proteinpulver, gymhuset chokladsmak100 g havregrynCa 1,75 dl vätska. Mjölk/mandelmjölk/vatten
50 g jordnötssmör
30 g kakao
+30 g mörk choklad att täcka barsen med (kan uteslutas)
Så här gör du:
- Blanda alla torra ingredienser samt jordnötssmöret i en stor skål.
- Tillsätt lite vätska i taget och rör om med händerna tills smeten har blivit kladdig men väldigt fast (nästan hård).
- Bred ut smeten på en bricka täckt av bakplåtspapper. (jag kavlade ut degen mellan två bakplåtspapper) Smält chokladen och bred den över smeten.
- Ställ in brickan i kylen en stund så smeten stelnar, och skär den sedan i lagom stora bars eller varför inte till små munsbitar till kaffet?