Proteinbars

Riktigt bra grund recept på proteinbars. 

I dag blandade jag även i lite valnötskärnor och solrosfrö. Beroende på vilken typ av bars du är ute efter kan man blanda i russin/nötter/ torkad frukt osv. 

Obs! Beroende på vilket proteinpulver du väljer så 
verkar vissa behöva mer vätska för att få rätt konsistens  , smeten ska fortfarande vara väldigt ”hård”! börja med mindre och fyll på allteftersom. Till gymhuset proteinpulver behövdes ca 1.75 dl vätska. 

Ingrediense:
200 g proteinpulver, gymhuset chokladsmak
100 g havregryn
Ca 1,75 dl vätska. Mjölk/mandelmjölk/vatten 
50 g jordnötssmör
30 g kakao
+30 g mörk choklad att täcka barsen med (kan uteslutas)
Så här gör du:

  1. Blanda alla torra ingredienser samt jordnötssmöret i en stor skål.
  2. Tillsätt lite vätska i taget och rör om med händerna tills smeten har blivit kladdig men väldigt fast (nästan hård).
  3. Bred ut smeten på en bricka täckt av bakplåtspapper. (jag kavlade ut degen mellan två bakplåtspapper) Smält chokladen och bred den över smeten.
  4. Ställ in brickan i kylen en stund så smeten stelnar, och skär den sedan i lagom stora bars eller varför inte till små munsbitar till kaffet? 

Smärtfri och drömmen om hemma gymmet

I går var första dagen  som jag inte hade ruskigt ont i såret. Lite stelt på morgonen och vid beröring. Men i dag känns det riktigt bra, kanske kan få på mig ett par vanliga byxor i dag ☺.

I går kväll blev det lite armar på altan medans lillfisen lekte. Älskar det enkla med träningen.  Att man faktiska kan träna där man befinner sig. Att barnen kan leka i trädgården och man träna brevid. Jag drömmer om ett "riktigt" hemma gym en vacker dag. Så när jag och min sambo vid tillfällen tittar på hus tänker jag in vart man ska kunna ha det. Min sambo har dock annat i fokus då han vill ha utrymme för golfsvingar mot en projektorduk. Vi får hitta ett stort hus med en stor källare med högt till tak. 
Jag och min fin granne brukar träna ute tillsammans på somrarna. Typ av cirkel /tabata träning. Förra året var det jag som hade en liten, i år har hon. Helt perfekt. Och jag tycker det är så härligt att barnen ser att man är igång och vill vara med. Även om dom bara gör typ två burpies innam dom tycker det är jobbigt och tråkigt och går vidare i leken. Men det finns hantlar och ketlebells även för de små.  Men jag vill hela tiden utöka mitt sortiment. Nu är jag lite på jakt efter en stång i fullängd, tyngre ketlebells och ett stort rep. Jag och grannen pratade om att vi skulle skaffa ett stort traktorsdäck som vi kunde välta, dra, slå på osv. Och i går fick jag ett sms att det var fixat ✌ så nu ska vi bara hämta hem det. 
 


Självkännedom

Har nu nästan exakt jobbat på BUP i två år. Den tiden har gett mig så otroligt mycket. När jag tackade ja till jobbet så hade jag inga som helst förväntningar utan såg det mer som en livlina att ta steget till ett mer självständigt liv. Det var ett av mina bästa beslut här i livet. Inte bara jobbet i sig utan med allt vad det innebar. Just där och då hade jag ingen möjlighet att gå tillbaka till mitt skift jobb efter mamma ledigheten så när erbjudande om 8-17 jobb kom var det ett självklart val. Märkligt hur saker på så relativt kort tid kan förändras. Nu är skift jobb en bättre lösning för mig.  Men är så tacksam för den tiden och den möjligheten jag har fått på denna korta tid. Jag kunde börja jobba och försörja mig och mina barn på egen hand, lämna ett förhållande jag inte mådde bra i, ta tag i min vikt, träffat en fantastisk sambo,  osv osv. Men nått jag ändock tar med mig som en grymt bra erfarenhet är att jag har lärt mig så mycket om mig själv. Både av uppmuntran och av utmaningar. Jag har lärt mig vart jag har mina styrkor och vart jag har mina svagheter. Hur jag kan reagera i olika samanhang. Vart jag känner mig bekväm och vart jag känner mig mindre bekväm.  Även om inte jag har jobbat i direkt behandling så har jag haft förmånen att omget mig av sjukt duktiga människor som sätter baren i främsta rum. Och detta har gjort mig mer medveten om min egen föräldraroll. Så viktigt med eftertanke och reflektion ibland. Ikväll blev det en sån kväll ☺ Visa fler inlägg