Egengjorda proteinbars

Enkelt och gott och fort går det med. 


Min absoluta favorit är helt klart proteinpulver med chokladsmak men i dag testare jag ett proteinpulver med smak av päronsplitt och det blev ocksp gott. 

Ingredienser:
⚡200g proteinpulver (valfri smak) 
⚡100g havregryn
⚡ca 1 dl vatten eller mjölk
⚡50 g jordnötssmör 
⚡50 g honung eller sirap 
⚡30 g kakao (till barsen men chokladsmak) 
⚡30 g mörk choklad till garnering
⚡valfri toppning, nötter/kokos osv

1. Blanda alla torra ingredienser samt jordnötdsmöret och honungen i en stor skål.
2. Tillsätt lite vatten i taget och rör om med händerna tills smeten har blivit kladdig men väldigt fast/hård.
3. Bred ur /kavla ut på en bakplåtspapper.  4. Smält chokladen och bred över smeten och toppa med valfri toppning 
5. Ställ i kylen en stund så smeten stelnar. Och skär sen i lagomt stora bitar. 

Slå sen in dom i smörpapper och kam förvaras i kylen upp till en vecka (om du skulle råka ha kvar de så länge 😉) 

Run for your lifes

Alltså!!!! Helgens lopp har vänt så många känslor....allt från panik till den glädje. Men jag är så glad att jag genomförde det. Ju mer tid det går från loppet ju roligare känns det och nu vill jag absolut göra det igen. 

Jag och 5 tjejkompisar drog i lördags till Örebro för att springa zombie loppet rum för your lifes. Ända fram till själva startskottet gick var det ångest och hjärtklappning så fort jag tänkte på vad som komma skall. Vi blev vid starten inhysta i olika militärtält av den amerikanska militären. Alla pratade engelska och man infan sig fort i känslan att apokalyps hade kommit till världen. Vi delades in i grupper om 15 st och efter vi hade sett evakueringsplanen släpptes vi lösa. Tur att det var ljust när vi startade!!! Första zonen med zombies var sjukt otäckt och jag tror aldrig jag har sprungit så fort och skrikit samtidigt. Andra zonen skulle vi in i em tunnel, mörkt, rökfyllt, bilar och zombies över allt. Sen fortsatte banan genom örebros stad. Vissa partier var riktigt läbbiga och när mörkret föll på såg man inte mycket. 
Minns speciellt en del av banan (där även fläskläppen uppstod 😊) det var ett tält byggt som en labyrint fullt med zombies så klart. Vi sprang in in en klunga av ca 25 personer. Tillslut var det bara jag och två lagkamrater kvar. Alla hade hittat ut utom Vi! Där var det lite småpanik! Tillslut kom även vi ut! Och vi alla hade förlorat mins ett liv där inne. Syrran hade på sig sin gps klocka så riktigt kul att se hur den hade trackat oss. Runt runt runt! Då jag och mina lagkamrater blev av med våra liv efter banan var vi infekterade och blev i slutet avrättade i ett militärtält. Så välordnat från start till mål. Syster sprang med en go pro camera så ser fram emot att se om det blev någon film. 

Helt övertygad om att vi springer nästa år igen och då ska jag överleva. 

Bilderna är lånade från #runforyourlifes på IG. Kika där för mer bilder. 

Personbästa i bänkpress

När man inte har kört just en specifik övning på ett tag är det kul att testa sina gränser. Har förvisso haft bänkpress på schemat de sista 4 veckorna men innan det var det evigheter. Jag började som vanligt på hanterbar vikt och gjorde mina repetitioner. Då jag hade träningssällskap och därmed passning blev jag snabbt sugen på att testa ett max lyft. Så lyfte på lite mer, gjorde 8 reps, lite till 8 reps, upp på 50 kg som var mitt tidigare PB: 6 reps ! Slutade på 57,5kg och en reps. Så sjukt stolt över mig själv. Så sugen att ta 60kg. Får testa om några veckor igen kanske?!

Visa fler inlägg